top of page

Graag stel ik me even voor

Mijn naam is Henriëtte en ik ben sinds een aantal jaren Holistisch Masseur. Na jaren als Office Manager bij een bureau voor werving & selectie gewerkt te hebben, heb ik besloten het roer om te gooien. Als Office Manager merkte ik dat de search voor kandidaten steeds meer, en uiteindelijk bijna alleen maar, online plaats vond. Het persoonlijke contact met de kandidaten werd minimaal. Toen duidelijk werd dat mijn baan zou ophouden te bestaan, werd het mij ook duidelijk dat ik niet alleen nog maar achter de computer wilde zitten.


Door echt te kijken naar wat mij gelukkig maakt (werken met mensen, er zijn voor iemand anders) en het feit dat ik altijd warme handen heb, heeft mij op het pad van massage gebracht. Holos Academie in Utrecht voelde als thuiskomen. De visie van Holos Academie (lichaam en geest zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden) is ook mijn visie. Je geest uit zich door middel van je lichaam, bijvoorbeeld door fysieke klachten. Gedachten en gevoelens van dit moment, maar ook die uit het verleden, laten zich zien in je lichaam. We zijn echter verleerd hier naar te luisteren. Via aanraking en massage kun je deze ‘taal van je lichaam’ weer leren verstaan.


Het afgelopen anderhalf jaar zijn niet gemakkelijk geweest. Mede doordat we, om COVID te kunnen beheersen, letterlijk afstand van elkaar moesten houden. Geen handen schudden, niet knuffelen, geen troostende maar ook geen feestende arm om iemand heen en ga zo maar door. Ieder mens heeft behoefte aan aanraking! Ook voor COVID luisterden we al te veel naar onze gedachten en te weinig naar ons lichaam. Nu onze samenleving weer van het slot gaat vergeet dan niet te luisteren naar je lichaam!


Door je regelmatig te laten masseren leer je de signalen van (geestelijk en lichamelijk) spanning in je lichaam te herkennen. Ik bied je in mijn praktijk, door middel van langzame en aandachtige massages, de rust en ruimte voor geestelijk en lichamelijke ontspanning. En bedenk: het juiste moment om te ontspannen is vaak wanneer je daar geen tijd voor hebt!


Luister naar je lichaam en boek een massage!


38 weergaven1 opmerking

Recente blogposts

Alles weergeven

1 Comment


De massages van Henriëtte zijn weldadig en brengen mij elke keer weer tot volledige ontspanning. Dankjewel!

Like
bottom of page