top of page

De oliën van Botanical Beauty

Bij mijn massages gebruik ik de Multi Use Oils van Botanical Beauty. De oils bestaan voor 100% uit koudgeperste olie, verkregen uit de eerste persing. De samenstelling van de olie verschilt per geurlijn. Als basis wordt gebruikt: biologische en 100% natuurzuivere zoete amandelolie, druivenpitolie, avocado-olie, jojobaolie en calendula-olie. Zoete Amandelolie en avocado-olie verzorgen, voeden en beschermen de huid. Druivenpitolie heeft van nature een hoog anti-oxidantengehalte en vertraagt daardoor het natuurlijke verouderingsproces. Jojoba-olie houdt de huid in goede conditie en calendula-olie ondersteunt het herstellend vermogen van de huid. Er zijn vijf verschillende geurlijnen.


Roos heeft het een gunstige invloed op de vrouwelijke organen en reguleert het de hormoonhuishouding. Multi Use Oil Roos kan heilzaam werken bij de behandeling van vroegtijdige huidveroudering en bij een sterke doorbloeding van de huid.


Lavendel werkt ontspannend en antiseptisch. Het helpt ook bij het verlichten van spierpijn, het voorkomen van slapeloosheid en het versterken van het immuunsysteem. Multi Use Oil Lavendel kan heilzaam werken bij eczeem, acné en, door de antiseptische werking, ook bij mycose nagels.

Eucalyptus-Mint-Rozemarijn werkt verfrissend, verkoelend en schimmelwerend. Daarnaast heeft het een positieve uitwerking op de luchtwegen en helpt het bij het afvoeren van slijm. Eucalyptus-mint-rozemarijn is heilzaam bij gordelroos, hoofdpijn, zenuwpijn en koorts. Eucalyptus-mint-rozemarijn kan bijdragen aan het verbeteren van de doorbloeding van de huid, de olie is daarom zeer verzorgend bij winterhanden en -voeten.


Calendula-Mandarijn werkt kalmerend, verzachtend en ontspannend voor de huid. Daarnaast is het lymfe stimulerend en vochtinbrengend. Calendula-Rode Mandarijn verzorgt de droge en beschadigde huid en werkt heilzaam bij psoriasis, striae, littekens en kneuzingen.


Calendula-Rijstkiem is zeer huidvriendelijk, verzachtend en ontspannend en is zodoende uitermate geschikt voor toepassing op de overgevoelige huid, de door problemen aangedane huid, de bestraalde huid en de baby- en kinderhuid. Daarnaast is Multi Use Oil Calendula-Rijstkiem geschikt voor mensen met een notenallergie. Doordat er aan deze olie geen essentiële olie is toegevoegd is Multi Use Oil Calendula-Rijstkiem geurloos.


4 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page