top of page

Botanical Beauty, een bewuste keuze


Er zijn vele soorten massage oliën. Ik heb gekozen om te masseren met de multi use oils van Botanical Beauty. Deze zijn 100% natuurzuiver, biologisch, dierproefvrij, voor alle huidtypen (ook de babyhuid en de door bestraling aangedane huid) en een Nederlands product.


Onze huid is ons grootste orgaan. Het bedekt ons hele lichaam en heeft o.a. tot doel ons lichaam te beschermen tegen uitdroging, onderkoeling en agressie van buitenaf. Om dat te bereiken maakt het gebruik van talg, transpiratie en zuurgraad. Talg zorgt dat de huid soepel blijft, transpiratie zorgt voor het afkoelen van onze lichaamstemperatuur en infecties worden geweerd door de zuurgraad.


Onze huid heeft ook een belangrijke zintuigfunctie, we voelen met onze huid o.a. warmte, kou, pijn, jeuk en aanraking. En in onze huid wordt (onder invloed van zonlicht) vitamine D gevormd. Vitamine D hebben we nodig voor het behoud van stevige botten en tanden.


De huid is een geniaal orgaan met veel verschillende functies dat eigenlijk zonder enige hulpmiddelen zichzelf uitstekend in stand kan houden. Dat noemen we het biologisch evenwicht. Nu zijn we echter toch geneigd onze huid een handje te helpen en in sommige gevallen is dat natuurlijk ook nodig. Er zijn ontzettend veel producten op de markt om onze huid mee te verzorgen. Vaak weten we niet wat er allemaal inzit. Wel weten we inmiddels dat producten met synthetische ingrediënten die je op de huid aanbrengt, van invloed zijn op de huid en het lichaam. Synthetische en niet huideigen stoffen kunnen direct of indirect verstoringen van het biologische evenwicht van de huid veroorzaken, vooral bij gebruik op de lange termijn.


Er komt steeds meer belangstelling voor verzorgende huidproducten met ingrediënten van natuurlijke oorsprong. De basis van natuurcosmetica producten wordt gevormd door natuurlijke ingrediënten en heilzame planten, kruiden en bloemen. De producten ondersteunen het verzorgende en herstellende vermogen van de huid. De ingrediënten waaruit natuurlijke cosmetica is samengesteld, zijn afkomstig uit de natuur.


Botanical Beauty werkt enkel met natuurlijke ingrediënten zoals lavendel, eucalyptus, argan en calendula. De producten zijn 100% natuurzuiver én biologisch. Dat is uniek in Nederland. De producten bevatten geen microplastics, zijn dierproefvrij en duurzaam verpakt (van glazen flessen tot papieren plakband). Ook fijn: de producten van Botanical Beauty zijn er voor alle huidtypen, ook voor de bestraalde, overgevoelige en baby- en kinderhuid.


‘If you can’t eat it, don’t put it on your skin!’ Dat is het motto van Botanical Beauty waar ik helemaal mee eens ben! En daarom gebruik ik bij een massage de multi use oils van Botanical Beauty!7 weergaven0 opmerkingen

Recente blogposts

Alles weergeven
bottom of page